62885_t.jpg

Hemtrevligt och halvknäppt i Övermark

I lördags var det premiär i Övermark. Ensemblen är ung, spelglad och formatet är nytt.
Josip
62878_t.jpg

Revylutionsgänget bjuder på rapp revy

Årets Vörårevy bjuder på någonting för alla. Pandor och skarvar, biblioteksdisco och pubkvällar, kvinnliga män och manliga kvinnor och mycket, mycket mer.
Jan Holm
62868_t.jpg

Alltid nära till skratt i Byarevyn

Årets Byarevy är en stilstudie i hur man kan bland högt och lågt, lokalt och globalt och skapa en helhet som får publiken att kikna av skratt. Starka skådespelarprestationen från hela revygänget är pricken över i.
Cecilia Pensar
62704_t.jpg

Vårens ordningsvaktskurser

Har ni tillräckligt med ordningsvakter inför sommarens evenemang? SÖU ordnar en grundkurs och en repetitionskurs för ordningsvakter i Vasa under våren.
ÖP
62519_t.jpg

Sportlov i föreningarna

Under sportlovet bjuder många föreningar på olika program såsom friluftsaktiviteter, bio i lokalen och disco. På öp.fi hittar du listan över vad och när det händer.
ÖP

ÖP nr. 1 2018

                                                     

 

 

Vi har digitaliserat ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

62868.jpg

Alltid nära till skratt i Byarevyn

13.03.2018 kl. 10:20
Årets Byarevy är en stilstudie i hur man kan bland högt och lågt, lokalt och globalt och skapa en helhet som får publiken att kikna av skratt. Starka skådespelarprestationen från hela revygänget är pricken över i.

Det är en ivrig publik som i god tid slagit sig ner vid de traditionsenliga långborden som dukats upp i Årvasgården revypremiären till ära. Publiken får dock hålla sig ända till 19.01 innan revyn drar igång på riktigt. Klockan 19 är det nämligen revypremiär i grannbyn och för att inte förstöra den fina och bräckliga vapenvila som råder låter man Vörå Uf få ett försprång. Istället inleder man Byarevyn med en tyst minut, förklarar regissören Roland Engström med glimten i ögat. 

Vad finns det i "matalådon"? Gunilla Lillbacka får en otrevlig överraskning när Ida Fridlund öppnar sin matlåda med nutidens delikatesser. Foto: Cecilia Pensar

Efter den tysta minuten tar revyn ordentlig fart direkt från start. I ett högt tempo och med en bra känsla för tajming avhandlas både lokala, nationella som internationella nyheter och fenomen. Det bjuds på en fin mix av traditionella sketcher, sånger och smarta ordvitsar. Överlag håller man sig undan från billiga humorknep och satsar istället på välgenomtänkt komik. 

Även allvarliga teman såsom #metoo-kampanjen och rasism lyfts fram i revyn på ett bra sätt där humorn används för att verkligen belysa dessa frågor. Allt behöver inte heller vara humoristiskt i en revy, vilket låten #metoo, skriven av Lucas Löfdahl och väl framförd av Sandra Nygård, tydligt bevisar. 

I Silvervatikanen tillber man silvervattnet för alla dess fantastiska egenskaper. På bilden från vänster Jonas Gammelgård, Daniel Bärg, Gunilla Lillbacka och Lucas Löfdahl. Foto: Cecilia Pensar

Det finns många godbitar i revyn, men bland de mest minnesvärda är sketcherna "Silvervatikanen" och "Härliga demokrati". Den förstnämnda behandlar österbottningarnas vurm för silvervatten genom att göra det till objektet för tillbedjan i församlingen. I "Härlig demokrati" får vi en inblick i hur det gick till i riksdagen då den nya alkohollagen röstades igenom, en sketch som i sin absurditet kanske ändå inte ligger så långt från sanningen. 

Det är ett sammansvetsat gäng som bjuder på goda skådespelarinsater i årets Byarevy. På bilden från vänster Lucas Löfdahl, Gunilla Lillbacka, Jonas Gammelgård, Ida Fridlund och Ulf Johansson. Foto: Cecilia Pensar

Byarevyn bjuder publiken på många hjärtliga skratt och lyckas hålla tempot och kvaliteten uppe ända in i mål. Revyn spelas de flest helgdagar fram till slutet av månaden. 

 
Trigöranåeinfjääl
Regi: Roland Enström
På scenen: Sandra Nygård, Sissel Englund, Ulf Johansson, Roland Engström, Matias Sillanpää, Jonas Gammelgård, Amanda Björklund, Lucas Löfdahl, Daniel Bärg, Ida Fridlund och Gunilla Lillbacka.
Orkester: Bo Nordqvist, Benny Nylund och Margaretha Nordqvist
Ljus & ljus: Sebastian Norrgård
Scenteknik: Andreas Norrgård, Fredrik Norrgård och Patrik Sandberg
Texter: Revygänget samt Mimmi Heikkilä, Tanja Harju och Alfred Backa
 

 

Cecilia Pensar
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver: