62245_t.jpg

Replot Uf bjuder på show

Replot Uf har i år valt att skippa den traditionella revyn. Istället bjuder man på en glittrande showkväll med sketcher, sånger och humoristiska inslag.
ÖP
62139_t.jpg

Terjärvrevy med skrattgaranti

Årets upplaga av Terjärv Uf:s nyårsrevy har fått namnet ”Eittaanstalttasi”, som på ren finlandssvenska betyder ett enda prackas. De två akterna belyser vitt skilda ämnen, men det som går som en röd tråd genom föreställningen är att ingenting går som på Strömsö.
Caroline Mård
61958_t.jpg

30 år med revy i Böle

Revyn ”Bäst före 2018” är en nostalgitripp med de bästa sketcherna ur den gedigna revyskatten som finns i Böle. Kompotten av äldre och nyskrivet material utgör en lysande helhet som föreställningen igenom får publiken att vrida sig av skratt.
Jenny Nyman
61931_t.jpg

En välkryddad soppa i Smedsby

Lögner, förvecklingar och moraliska kriser avlöser varandra i farsen ”Moralens väktare” i Smedsby Uf. Föreningen levererar en pjäs som genomsyras av en skickligt uppbyggd stämning och duktiga skådespelare. 
Cecilia Pensar
61823_t.jpg

Energiskt teamwork i Pörtom

Revyn "Tillsammans" i Pörtom får premiärpubliken att vika sig av skratt flera gånger. Sketcherna innehåller både vardagliga bekymmer, men också allvarligare ämnen. Både det stora och det lilla behandlas skickligt i årets revy i Pörtom Uf.
Sofia Sundholm

ÖP nr. 4 2017

                                                     

 

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

61958.jpg

30 år med revy i Böle

17.01.2018 kl. 13:47
Revyn ”Bäst före 2018” är en nostalgitripp med de bästa sketcherna ur den gedigna revyskatten som finns i Böle. Kompotten av äldre och nyskrivet material utgör en lysande helhet som föreställningen igenom får publiken att vrida sig av skratt.

Revyn inleds med två skränande skarvar som äntrar föreningslokalen med buller och bång. De 25 sketcherna avlöser sedan varandra i ett snabbt tempo. Numren är ett axplock ur den 30-åriga revytraditionen och den äldsta sketchen är från början av 90-talet.

I revyn medverkar flertalet äldre aktörer som inte varit med de senaste åren. Premiärpubliken är med genast från början och det märks att för många är det ett kärt återseende att få se de gamla revyrävarna på scenen igen.

Det är en mycket välgjord revy där alla nummer sitter och skådespelarna står för professionella insatser. Traditionella sketcher varvas med sångnummer av hög klass. Maria Malm gör en strålande insats i ”Tu gåtar finns” där hon sjunger om frassen som försvunnit. Mike Nordlunds insats i sketchen ”Matlagning för män över 30 som nyligen flyttat hemifrån” är också väl värd att nämnas. ”Åp spåre” är en tokrolig parodi av tv-programmet På spåret. I den lokala versionen är deltagarna dock mest ”urspårade” och lokalkännedomen är definitivt inte den bästa. Slutsången ”Ur backspegeln framåt” lovar fler upplevelser och bjuder in till revy nästa år igen.

Det är ingen dans på rosor att få skönhetsbehandling inser Mike Nordlund, Dennis Söderman och Daniel Norrback i sketchen ”Tjejkväll” . Tilda Eklund spelar rollen som rivig hudterapeut . Foto: Jenny Nyman.

De flesta sketcherna behandlar teman som inte går ur tiden utan känns aktuella än idag. Det är även intressant att jämföra äldre och nyare sketcher och se hur humorn ändrats genom åren och hur revyn utvecklats över tid. En bra balans, något regissörerna nämnde i programbladet, stämmer väl överens med denna revy. Man har lyckats få till en välfungerande helhet mellan gammalt och nytt.

Bölerevyn hade premiär den 13.1 och tio föreställningar till är inbokade. Intresset för revyn har varit stort och alla föreställningar är i princip slutsålda. Inom kort meddelas om fler föreställningar sätts in så håll utkik på hemsidan www.boleuf.com.

 

Huvudbilden: När lamporna släckts på äldreboendet och personalen åkt hem börjar festen i sketchen ”Gamlingar i högform”. Från vänster syns Lasse Eriksson, Oskar Forsén, Jalle Aspelin, Britt-Louise Ivars och Erica Wickman. Foto: Jenny Nyman.


 

Best före 2018
Regi: Magdalena Snickars, Mats Wikman
Musik: Jimmy Teir, Markus Nygård, Petter Enlund, Victor Enlund
I rollerna: Anette Storsved, Britt-Louise Ivars, Börje Ivars, Daniel Norrback, Dennis Söderman, Elisabeth Rönn, Emelie Ingberg, Erica Wickman, Fredrik Granith, Jalle Aspelin, Jenni Reunanen, Johnny Grandell, Lasse Eriksson, Maria Malm, Mike Nordlund, Oskar Forsén, Samantha Nygård, Tilda Eklund
 
Jenny Nyman
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver: