64211_t.jpg

Helgens evenemang

Vad händer i helgen? ÖP har sammanställt en lista över vilka evenemang som föreningarna bjuder på under helgen och inkommande vecka.
ÖP
63995_t.jpg

Med staden som scen

FSU:s femte ungdomsproduktion ”Värklighet” är väldigt rätt i tiden. Med staden som kuliss berättar de tolv skådespelarna en historia om sociala medier, beroende och relationer.
Caroline Mård
63812_t.jpg

Vårens evenemang i föreningarna

Det bjuds på mycket program i föreningarna under majmånad, allt från säsongsöppning av danspaviljongerna till morsdagslunch och loppis. Här är hela listan.
SÖU
63696_t.jpg

Fira vappen i föreningarna

Många av våra föreningar bjuder program under vappen- och första maj helgen. ÖP har sammanställt en lista på vad som erbjuds.
SÖU
63507_t.jpg

Medryckande revy i Småbönders

Publiken är direkt med på noterna och klappar takten redan till inledningssången i årets Småböndersrevy ”Svart på vit”. Musiken varvas sedan med underhållande sketcher om allt från vargar och vaccinmotstånd till prinsbröllop och sömnproblem.
Malin Andtbacka

ÖP nr. 4 2018

                                                     

 

Vi har digitaliserat ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

61958.jpg

30 år med revy i Böle

17.01.2018 kl. 13:47
Revyn ”Bäst före 2018” är en nostalgitripp med de bästa sketcherna ur den gedigna revyskatten som finns i Böle. Kompotten av äldre och nyskrivet material utgör en lysande helhet som föreställningen igenom får publiken att vrida sig av skratt.

Revyn inleds med två skränande skarvar som äntrar föreningslokalen med buller och bång. De 25 sketcherna avlöser sedan varandra i ett snabbt tempo. Numren är ett axplock ur den 30-åriga revytraditionen och den äldsta sketchen är från början av 90-talet.

I revyn medverkar flertalet äldre aktörer som inte varit med de senaste åren. Premiärpubliken är med genast från början och det märks att för många är det ett kärt återseende att få se de gamla revyrävarna på scenen igen.

Det är en mycket välgjord revy där alla nummer sitter och skådespelarna står för professionella insatser. Traditionella sketcher varvas med sångnummer av hög klass. Maria Malm gör en strålande insats i ”Tu gåtar finns” där hon sjunger om frassen som försvunnit. Mike Nordlunds insats i sketchen ”Matlagning för män över 30 som nyligen flyttat hemifrån” är också väl värd att nämnas. ”Åp spåre” är en tokrolig parodi av tv-programmet På spåret. I den lokala versionen är deltagarna dock mest ”urspårade” och lokalkännedomen är definitivt inte den bästa. Slutsången ”Ur backspegeln framåt” lovar fler upplevelser och bjuder in till revy nästa år igen.

Det är ingen dans på rosor att få skönhetsbehandling inser Mike Nordlund, Dennis Söderman och Daniel Norrback i sketchen ”Tjejkväll” . Tilda Eklund spelar rollen som rivig hudterapeut . Foto: Jenny Nyman.

De flesta sketcherna behandlar teman som inte går ur tiden utan känns aktuella än idag. Det är även intressant att jämföra äldre och nyare sketcher och se hur humorn ändrats genom åren och hur revyn utvecklats över tid. En bra balans, något regissörerna nämnde i programbladet, stämmer väl överens med denna revy. Man har lyckats få till en välfungerande helhet mellan gammalt och nytt.

Bölerevyn hade premiär den 13.1 och tio föreställningar till är inbokade. Intresset för revyn har varit stort och alla föreställningar är i princip slutsålda. Inom kort meddelas om fler föreställningar sätts in så håll utkik på hemsidan www.boleuf.com.

 

Huvudbilden: När lamporna släckts på äldreboendet och personalen åkt hem börjar festen i sketchen ”Gamlingar i högform”. Från vänster syns Lasse Eriksson, Oskar Forsén, Jalle Aspelin, Britt-Louise Ivars och Erica Wickman. Foto: Jenny Nyman.


 

Best före 2018
Regi: Magdalena Snickars, Mats Wikman
Musik: Jimmy Teir, Markus Nygård, Petter Enlund, Victor Enlund
I rollerna: Anette Storsved, Britt-Louise Ivars, Börje Ivars, Daniel Norrback, Dennis Söderman, Elisabeth Rönn, Emelie Ingberg, Erica Wickman, Fredrik Granith, Jalle Aspelin, Jenni Reunanen, Johnny Grandell, Lasse Eriksson, Maria Malm, Mike Nordlund, Oskar Forsén, Samantha Nygård, Tilda Eklund
 
Jenny Nyman
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver: