Helgens evenemang

Vad händer i helgen? ÖP har sammanställt en lista över vilka evenemang som föreningarna bjuder på under helgen och inkommande vecka.
ÖP

Med staden som scen

FSU:s femte ungdomsproduktion ”Värklighet” är väldigt rätt i tiden. Med staden som kuliss berättar de tolv skådespelarna en historia om sociala medier, beroende och relationer.
Caroline Mård

Vårens evenemang i föreningarna

Det bjuds på mycket program i föreningarna under majmånad, allt från säsongsöppning av danspaviljongerna till morsdagslunch och loppis. Här är hela listan.
SÖU

Fira vappen i föreningarna

Många av våra föreningar bjuder program under vappen- och första maj helgen. ÖP har sammanställt en lista på vad som erbjuds.
SÖU

Medryckande revy i Småbönders

Publiken är direkt med på noterna och klappar takten redan till inledningssången i årets Småböndersrevy ”Svart på vit”. Musiken varvas sedan med underhållande sketcher om allt från vargar och vaccinmotstånd till prinsbröllop och sömnproblem.
Malin Andtbacka

ÖP nr. 4 2018

                                                     

 

Vi har digitaliserat ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

Medryckande revy i Småbönders

16.04.2018 kl. 12:59
Publiken är direkt med på noterna och klappar takten redan till inledningssången i årets Småböndersrevy ”Svart på vit”. Musiken varvas sedan med underhållande sketcher om allt från vargar och vaccinmotstånd till prinsbröllop och sömnproblem.

Bokbussen har gjorts om till en allaktivitetsbuss som ska ersätta all indragen service i byn och fungerar nu som både bibliotek och bank samt skola och vallokal. Kommunen får en del kritik men i övrigt är ämnen bekanta även för publik som inte är hemma från Småbönders.

Bokbussen blir allaktivitetsbuss i sketchen med Dan Wistbacka, Rasmus Svartsjö och Johan Vistbacka. Foto: Alexandra Vidjeskog.

Pandorna i Ähtäri bjuder på underhållande funderingar om allt från vargar och kommunalval till vaccinmotstånd och hotet om kärnvapenkrig. Och de två klartänkta utrotningshotade individerna drar ner stor skrattsalvor i publiken.

En annan favorit är den moderna versionen av Rödluvan som shoppar på wish och inte är rädd för något, förutom vaccin. Jägaren får inte hjälpa till utan tillstånd från NTM-centralen, men allt löser sig ändå med hjälp av lite silvervatten.

Prins Harry och Meghan ska gifta sig vid Emet folkpark och kontaktar både det svenska kungaparet och Finlands president för att få hjälp med arrangemanget. Rasmus Dahlvik bjuder på ett perfekt minspel i rollen som Donald Trump och får också stor uppskattning som bebis i ett annat nummer.

Rasmus Dahlvik och Daniel Furu bjuder på underhållande minspel då pappan försöker ta hand om babyn med hjälp av google. Foto: Alexandra Vidjeskog.

Akt två inleds med ett fyradelat sångnummer om den nya alkohollagen. Sångerna behandlar både producenternas och konsumenternas synvinkel samt byråkratin kring lagen. Både sångerna och sketcherna är välskrivna och behandlar både lokala och nationella händelser i raskt tempo.

Musiken är som vanligt det som lyfter revyn i Småbönders. Orkestern på totalt 12 personer för vidare spelmanstraditionen och behärskar allt från gitarr och fiol till dragspel och såg. De levererar både medryckande rockiga låtar som får publiken att klappa takten och mer finstämda melankoliska sånger om kärleken till hembygden som inte lämnar något öga torrt.

Musiken lyfter revyn och bjuder på både medryckande låtar och stämningsfulla sånger. Foto: Alexandra Vidjeskog.

Ett trettiotal personer är engagerade i revyn vilket motsvarar cirka en tiondel av byns befolkning. Talkoandan och glädjen lyser och i avslutningssketchen visar revygänget upp sin briljanta men enkla humor då de med hög igenkänningsfaktor gestaltar hur det är att ligga sömnlös en natt.

 

Småbönders UF: "Svart på vit"
Regi: Anders Hassel
Aktörer: Edith Vidjeskog, Ida Österbacka, Johnny Storbacka, Valter Vidjeskog, Daniel Furu, Rasmus Dahlvik, Emma Hanhikoski, Ida Storbacka, Linn Nyman, Anna Knutar, Niklas Storbacka, Simon Wistbacka, Dan Wistbacka, Johan Vistbacka, Rasmus Svartsjö, Joel Widjeskog, Matilda Storbacka, Emilia Widjeskog, Sonja Storbacka, Emil Svartsjö, Kim Widjeskog, Samuel Vidjeskog, Einar Wistbacka, Anders Vidjeskog, Simon Widjeskog, Linda Hietamäki, Lydia Forsberg, Kristina Rönnlöf-Wistbacka.
Orkester: Emma Hanhikoski, Lucas Widjeskog, Simon Widjeskog, Emilia Widjeskog, Linn Nyman, Matilda Storbacka, Ida Storbacka, Anna Knutar, Rasmus Svartsjö, Rasmus Dahlvik, Johnny Storbacka, Samuel Vidjeskog. 
Scenografi: Rasmus Dahlvik, Aron Wistbacka och revygänget.
Sömnad: Inger Wistbacka, Emilia Widjeskog.
Ljusmixer: Kasper Forsander.
Malin Andtbacka
Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver: