Helgens evenemang

Vad händer i helgen? ÖP har sammanställt en lista över vilka evenemang som föreningarna bjuder på under helgen och inkommande vecka.
ÖP

Med staden som scen

FSU:s femte ungdomsproduktion ”Värklighet” är väldigt rätt i tiden. Med staden som kuliss berättar de tolv skådespelarna en historia om sociala medier, beroende och relationer.
Caroline Mård

Vårens evenemang i föreningarna

Det bjuds på mycket program i föreningarna under majmånad, allt från säsongsöppning av danspaviljongerna till morsdagslunch och loppis. Här är hela listan.
SÖU

Fira vappen i föreningarna

Många av våra föreningar bjuder program under vappen- och första maj helgen. ÖP har sammanställt en lista på vad som erbjuds.
SÖU

Medryckande revy i Småbönders

Publiken är direkt med på noterna och klappar takten redan till inledningssången i årets Småböndersrevy ”Svart på vit”. Musiken varvas sedan med underhållande sketcher om allt från vargar och vaccinmotstånd till prinsbröllop och sömnproblem.
Malin Andtbacka

ÖP nr. 4 2018

                                                     

 

Vi har digitaliserat ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

Revylutionsgänget bjuder på rapp revy

13.03.2018 kl. 13:51
Årets Vörårevy bjuder på någonting för alla. Pandor och skarvar, biblioteksdisco och pubkvällar, kvinnliga män och manliga kvinnor och mycket, mycket mer.

Luften är full av förväntan i en näst intill fullsatt salong på premiären av Vörå Uf:s "Revylution". Redan i inledningssången lägger aktörerna ribban högt. Det både låter bra och ser snyggt ut. När röken väl lagt sig, visar revygänget att de kan hålla den höga nivån hela revyn igenom. Det är en jämn och rapp revy med starka sånginsatser, snabba och smidiga byten, men framför allt lockar den till skratt från början till slut.

Sketcherna och sångerna avbyter varandra i rask takt och allt från nedläggningar och vägskötsel till silvervatten och publiv behandlas. Det är ett sammansvetsat gäng som underhåller oss, trots att många av aktörerna är med för första gången. Även om alla levererar måste ändå veteranradarparet Victor Ohlis och Niklas Svartbäck lyftas fram. Deras bekväma samspel som i ”MajLis & GunLis” och som Georg och Seppo i ”Puppen” är en fröjd för skrattmusklerna.

Niklas Svartbäck och Victor Ohlis som MajLis och GunLis. Foto: Bengt Henriksson

I Vörågänget finns även många starka sångare. Detta visar sig extra väl i ”Stöd lokalt” med Niklas Svartbäck och i ”Halt tär ut” med Fanny Hästbacka som solist.

Fanny Hästbacka sjunger om vägunderhållet i full snöyra i numret ”Halt tär ut”. Foto: Bengt Henriksson

Det har gått sextio år sedan Vörå Uf visade sin första revy och årets upplaga är nummer 49 i ordningen. Nytt för i år är regissören Isa Lindgren-Backman, som verkligen fått revyn att lyfta. Man känner som publik att alla på scenen, såväl nybörjare som veteran, ger sitt allt.

 

Revylution!
Regi: Isa Lindgren-Backman
På scen: Victor Båsk, Fanny Hästbacka, Emil Nyqvist, Heidi Ström, Carina Storsjö, Evelina Lahnakoski, Victor Ohlis, Frida Backlund, Axel Nyqvist, Niklas Svartbäck, Jens Staffans
Rekvisitör: Markus Markkula, Jakob Jakas, Joakim Engstrand, Andreas Lönnvik, Jonatan Nyman,
Ljus: Jonatan Engstrand
Ljud: Johnny Dahlin
Jan Holm
Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver: