64211_t.jpg

Helgens evenemang

Vad händer i helgen? ÖP har sammanställt en lista över vilka evenemang som föreningarna bjuder på under helgen och inkommande vecka.
ÖP
63995_t.jpg

Med staden som scen

FSU:s femte ungdomsproduktion ”Värklighet” är väldigt rätt i tiden. Med staden som kuliss berättar de tolv skådespelarna en historia om sociala medier, beroende och relationer.
Caroline Mård
63812_t.jpg

Vårens evenemang i föreningarna

Det bjuds på mycket program i föreningarna under majmånad, allt från säsongsöppning av danspaviljongerna till morsdagslunch och loppis. Här är hela listan.
SÖU
63696_t.jpg

Fira vappen i föreningarna

Många av våra föreningar bjuder program under vappen- och första maj helgen. ÖP har sammanställt en lista på vad som erbjuds.
SÖU
63507_t.jpg

Medryckande revy i Småbönders

Publiken är direkt med på noterna och klappar takten redan till inledningssången i årets Småböndersrevy ”Svart på vit”. Musiken varvas sedan med underhållande sketcher om allt från vargar och vaccinmotstånd till prinsbröllop och sömnproblem.
Malin Andtbacka

ÖP nr. 4 2018

                                                     

 

Vi har digitaliserat ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

62139.jpg

Terjärvrevy med skrattgaranti

29.01.2018 kl. 14:47
Årets upplaga av Terjärv Uf:s nyårsrevy har fått namnet ”Eittaanstalttasi”, som på ren finlandssvenska betyder ett enda prackas. De två akterna belyser vitt skilda ämnen, men det som går som en röd tråd genom föreställningen är att ingenting går som på Strömsö.

Fjolåret har bjudit på många tacksamma revyämnen. Skolnedläggningar, bedragare som utklädda till poliser lurar äldre på deras bankkoder och den allt mer sällsynta vägbjörnen är teman som behandlas. Att världspolitiken är en riktig sandlåda har inte gått revyskrivarna förbi, och Petter Dahlvik och Anders Granvik bjuder på ett bejublat nummer i rollerna som Donald Trump och Kim Jong-un. Den som har sminkat Granvik som Trump ska ha beröm, den orangea hudtonen stämmer på pricken.

Två världsledare möts i sandlådan. Kim Jong-un (Petter Dahlvik) och Donald Trump (Anders Granvik) träter om vem som egentligen har den största knappen. 

Publiken blir bortskämd med flera fina sånginsatser och kluriga textrader. Versen i ”Skriv styggt på neti” snurrar länge i huvudet efter föreställningens slut. Jesper Jansson river ner applåder för nostalgiska ”Höösti -57”, och man anar att Jansson och Kevin Sandvik (översta bilden) kommer att bli ett nytt radarpar på scenen framöver.

Det är inte så lätt att svara rätt då man står framför prästen, speciellt inte om man är osäker på att man har gjort rätt val. På bilden Anders Granvik, Malin Westerlund och Kevin Sandvik.

Alla skådespelare gör fina insatser, men en som år efter år lyckas locka publiken i skratt är Malin Westerlund. En populär figur som gör comeback på scenen är Micke Björklund, spelad av Petter Dahlvik. På klingande finska tillagar han en trerättersmeny med jubileumstema. Få se om den folkkäre ålänningen blir ett stående inslag i Terjärvrevyn?

Nyheter debatteras flitigt vid det här frukostbordet. Synd bara att föräldrarna får höra om polisbedragaren för sent. Från vänster Anders Granvik, Ida Timmerbacka, Emil Dahlvik och Felicia Hästbacka.

Årets revy tar upp superlokala händelser blandat med mer allmänt innehåll. Riktigt alla nummer flyger inte, men för det mesta finns det tydliga poänger som hittar hem i publiken. Det är högt tempo, men scenbytena är väl inövade. Scenografin och den avskalade rekvisitan används på ett smart sätt. Orkestern sitter på en avsats vid sidan av scenen, och det är roligt att se vem det är som står för musiken.

Inte ett nytt år utan en ny trenddiet. Oskar Johansson berättar om pizza-öl-glass-metoden åt Malin Westerlund.

Ett antal revyveteraner saknas på scen i år, och störst tomrum har Pär Särs lämnat efter sig. Den högt uppskattade revyentusiasten gick bort för ett år sedan och hans närvaro saknas både på och bakom scenen. Föreningens styrelse har öppnat en minnesfond i hans namn och intäkterna från revypremiären samt frivilliga bidrag går till fonden vars syfte är att främja barn och ungdomars intresse för revy, teater och motorsport.

”Eittaanstalttasi”
Regi: Anders Hassel
På scen: Emil Dahlvik, Petter Dahlvik, Anders Granvik, Jenny Holmstedt, Felicia Hästbacka, Kevin Högkvist, Jesper Jansson, Oskar Johansson, Christoffer Knutar, Linda-Maria Lemponen, Kevin Sandvik, Ida Timmerbacka, Malin Westerlund, Sofia Wistbacka
Orkester: Axel Ahlberg, Dennis Hästbacka, Alexander Lindh, Erik Sandvik
Texter: Frey Dahvik, Petter Dahlvik, Oskar Johansson, Ida Timmerbacka, Malin Westerlund, Sami Westerlund
 
Caroline Mård
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver: