62245_t.jpg

Replot Uf bjuder på show

Replot Uf har i år valt att skippa den traditionella revyn. Istället bjuder man på en glittrande showkväll med sketcher, sånger och humoristiska inslag.
ÖP
62139_t.jpg

Terjärvrevy med skrattgaranti

Årets upplaga av Terjärv Uf:s nyårsrevy har fått namnet ”Eittaanstalttasi”, som på ren finlandssvenska betyder ett enda prackas. De två akterna belyser vitt skilda ämnen, men det som går som en röd tråd genom föreställningen är att ingenting går som på Strömsö.
Caroline Mård
61958_t.jpg

30 år med revy i Böle

Revyn ”Bäst före 2018” är en nostalgitripp med de bästa sketcherna ur den gedigna revyskatten som finns i Böle. Kompotten av äldre och nyskrivet material utgör en lysande helhet som föreställningen igenom får publiken att vrida sig av skratt.
Jenny Nyman
61931_t.jpg

En välkryddad soppa i Smedsby

Lögner, förvecklingar och moraliska kriser avlöser varandra i farsen ”Moralens väktare” i Smedsby Uf. Föreningen levererar en pjäs som genomsyras av en skickligt uppbyggd stämning och duktiga skådespelare. 
Cecilia Pensar
61823_t.jpg

Energiskt teamwork i Pörtom

Revyn "Tillsammans" i Pörtom får premiärpubliken att vika sig av skratt flera gånger. Sketcherna innehåller både vardagliga bekymmer, men också allvarligare ämnen. Både det stora och det lilla behandlas skickligt i årets revy i Pörtom Uf.
Sofia Sundholm

ÖP nr. 4 2017

                                                     

 

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

59800.jpg

Humorshow i kvarnen

04.09.2017 kl. 12:49
Pedersöre Teaters ”Humorkvarnen” bjuder på dråpliga lustigheter framförda av tokiga karaktärer i en intim miljö.

Sommarens teatersäsong har knappt avslutats före följande är i gång. Pedersöre Teaters tjugonde produktion framförs i en ny miljö och med ett nytt koncept. Sommarteatern vid Åliden har bytts ut till en humorshow i kvarnen vid Stinasholma. Den gamla intima miljön i kvarnen tas tillvara och platsens historia får lysa då bland annat en gammal mjölnare äntrar scenen.

Manus skrivet av Bengt Björk bjuder på sketcher med vardagskomik om språkproblem och missförstånd kryddat med ordvitsar och lustigheter. Vi påminns om problemen som uppstår när man ser en bekant som man inte kan placera, ryktesspridningens konsekvenser och lite klassisk förväxlingshumor.

Fågelskådare Kukkus (Robert Nyberg) och Tjika (Carina Viklund-Östman) levererar många underhållande ordvitsar i sketschen "Fågelikukkeli". Foto: Hanna Östman.

Även om en del av sketcherna känns något stereotypa lyckas man ibland få till en både rolig och tänkvärd tvist som i den tvådelade sketchen ”Vill du?”. Där har den traditionella snuskgubben bytts ut till en snusktant spelad av Fia Sundqvist som gör allt mer aggressiva närmande mot sitt byte Hans-Erik Ahlskog.

Den rutinerade sexmanna ensemblen bjuder på fina rolltolkningar i allt från monologer och sketcher till dikter och sång. Mathias Antus bjuder vanan trogen på den ena underhållande karaktären efter den andra, men också Robert Nyberg lyser i sina rolltolkningar. I sketchen ”Underbart uslit” gestaltar Cajsa Östman och Carina Viklund-Östman på ett imponerande sätt något som närmast kan beskrivas som en deprimerad optimist och en glad pessimist.

De flesta klädombytena sker direkt på den lilla scenen som även rymmer en synth på vilken sångerna ackompanjeras. Speciellt medryckande är sångnumret ”Aleis förr” som framförs till dans med hatt och käpp och inköpslistan ”Va ska vi ha från bode?” som framförs på rim.

Som avslutning får vi följa med på en kurs i praktisk sarkastisk konversation för ett gäng snälla och blyga deltagare, där den militanta kursdragaren får smaka på sin egen medicin.

Humorkvarnen spelas fram till den 30 september i kvarnen vid Stinasholma.

Första bilden: Fia Sundkvist, Cajsa Östman, Carina Viklund-Östman och Robert Nyberg firar att Hans-Erik Ahlskog (sittande) har vunnit på lotto. Foto: Hanna Östman.

Pedersöre Teater: ”Humorkvarnen”
Regi: Lilian Petterson
Manus: Bengt Björk
På scenen: Hans-Erik Ahlskog, Cajsa Östman, Robert Nyberg, Fia Sundqvist, Mathias Antus, Carina Viklund-Östman
 
Malin Andtbacka