62245_t.jpg

Replot Uf bjuder på show

Replot Uf har i år valt att skippa den traditionella revyn. Istället bjuder man på en glittrande showkväll med sketcher, sånger och humoristiska inslag.
ÖP
62139_t.jpg

Terjärvrevy med skrattgaranti

Årets upplaga av Terjärv Uf:s nyårsrevy har fått namnet ”Eittaanstalttasi”, som på ren finlandssvenska betyder ett enda prackas. De två akterna belyser vitt skilda ämnen, men det som går som en röd tråd genom föreställningen är att ingenting går som på Strömsö.
Caroline Mård
61958_t.jpg

30 år med revy i Böle

Revyn ”Bäst före 2018” är en nostalgitripp med de bästa sketcherna ur den gedigna revyskatten som finns i Böle. Kompotten av äldre och nyskrivet material utgör en lysande helhet som föreställningen igenom får publiken att vrida sig av skratt.
Jenny Nyman
61931_t.jpg

En välkryddad soppa i Smedsby

Lögner, förvecklingar och moraliska kriser avlöser varandra i farsen ”Moralens väktare” i Smedsby Uf. Föreningen levererar en pjäs som genomsyras av en skickligt uppbyggd stämning och duktiga skådespelare. 
Cecilia Pensar
61823_t.jpg

Energiskt teamwork i Pörtom

Revyn "Tillsammans" i Pörtom får premiärpubliken att vika sig av skratt flera gånger. Sketcherna innehåller både vardagliga bekymmer, men också allvarligare ämnen. Både det stora och det lilla behandlas skickligt i årets revy i Pörtom Uf.
Sofia Sundholm

ÖP nr. 4 2017

                                                     

 

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

59261.jpg

Skäriteatern gör det igen!

10.07.2017 kl. 10:59
Besvikelsen över att "Höken och Göken" inte skulle återvända till Brännkull i år fick snabbt ge plats åt förtjusning för Charlie och gänget som istället dök upp. Skäriteatern gör det dom är bäst på, i år igen!

Charlie (Kim Holm) har beslutat sig för att sälja sitt barndomshem och åker i sällskap av Matias (Anders Svahn) ut för att titta till stället. Väl framme upptäcker de, till sin stora förvåning, att Charlies familj bor kvar i huset och att systern (Erika Erlands) dessutom bedriver parterapi där. Mäklaren är på väg till huset med en potentiell köpare i följe och det är här det tar fart. Goda råd är dyra och Matias tar sig an uppgiften att rädda situationen. Det hela resulterar i ett inferno bestående av kidnappningar, rosa pantern, leksakshundvalpar, låtsassvensexa och gummibåtar.

Man behöver inte alltid krångla till det. Såg man ”Höken och Göken på Mallorca” ifjol så har man på sätt och vis också sett ”Välkommen hem Charlie”, sagt i all välmening. Johanna Karhulahti och Stefan Erlands har än en gång lyckats med det som känns som kännspakt för Skäriteatern: att bjuda publiken på en lättsam och hjärtlig föreställning med garanterat hög underhållningsfaktor.

Sigbritt (Sofia Boij), Sigmaj (Simone Berlin) och Gunnar (Peter Portman) i nåt som kan vara en brottningsmatch eller ett kittlningskrig.

Det är mångfalden bland karaktärerna som på flera sätt bidrar till att ”Välkommen hem Charlie!” blir så färgsprakande och livfull. Bland de 18 personer som syns på scenen finns både bekanta ansikten och nya, välkomna inslag. Anders Svahn gör så bra ifrån sig i rollen som den ängsliga men samtidigt lösningsorienterade Matias. Kim Holm är i sitt esse i rollen som den buttra och smått uppgivna Charlie. Hela föreställningen får ett litet lyft tack vare paret Anton (Jimmy Ljung) och Henry (William Erlands) som aktivt jobbar på sin parrelation vid relationscentret, med varierad framgång.

Anton (Jimmy Ljung) och Henry (William Erlands) i en av föreställningens många försoningar.

Möjligheterna att se ”Välkommen hem Charlie!” är inte allt för många. I skrivande stund ges åtta föreställningar till, den sista inkommande söndag. Det finns all anledning att ta sig ut till Brännkull och få lite sol i sinne som motvikt till den mulna väderleksrapporten!


Regi: Johanna Karhulahti

Manus: Stefan Erlands och Johanna Karhulahti

I rollerna: Kim Holm, Anders Svahn, Sofia Boij, Peter Portman, Erika Erlands, Amanda Ehn, Simone Berlin, Daniela Berlin, Stefan Erlands, Cecilia Rönnkvist, Jimmy Ljung, William Erlands, Janina Ohls, Gabriella Karhulahti, Maija Westergård, Nicole Berlin, Sara Ljung, Daniel Lönnbohm

Premiär:  7.7.2017

Övriga föreställningar:

9.7 kl. 19
10.7 kl. 19
11.7 kl. 19
12.7 kl. 19
13.7 kl. 19
14.7 kl. 19
15.7 kl. 19
16.7 kl. 14 och kl. 19

Emilia Nord
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver: