62245_t.jpg

Replot Uf bjuder på show

Replot Uf har i år valt att skippa den traditionella revyn. Istället bjuder man på en glittrande showkväll med sketcher, sånger och humoristiska inslag.
ÖP
62139_t.jpg

Terjärvrevy med skrattgaranti

Årets upplaga av Terjärv Uf:s nyårsrevy har fått namnet ”Eittaanstalttasi”, som på ren finlandssvenska betyder ett enda prackas. De två akterna belyser vitt skilda ämnen, men det som går som en röd tråd genom föreställningen är att ingenting går som på Strömsö.
Caroline Mård
61958_t.jpg

30 år med revy i Böle

Revyn ”Bäst före 2018” är en nostalgitripp med de bästa sketcherna ur den gedigna revyskatten som finns i Böle. Kompotten av äldre och nyskrivet material utgör en lysande helhet som föreställningen igenom får publiken att vrida sig av skratt.
Jenny Nyman
61931_t.jpg

En välkryddad soppa i Smedsby

Lögner, förvecklingar och moraliska kriser avlöser varandra i farsen ”Moralens väktare” i Smedsby Uf. Föreningen levererar en pjäs som genomsyras av en skickligt uppbyggd stämning och duktiga skådespelare. 
Cecilia Pensar
61823_t.jpg

Energiskt teamwork i Pörtom

Revyn "Tillsammans" i Pörtom får premiärpubliken att vika sig av skratt flera gånger. Sketcherna innehåller både vardagliga bekymmer, men också allvarligare ämnen. Både det stora och det lilla behandlas skickligt i årets revy i Pörtom Uf.
Sofia Sundholm

ÖP nr. 4 2017

                                                     

 

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

59187.jpg

Jakten på det försvunna gräset

30.06.2017 kl. 15:28
Bykistons föreställning ”Ett gräsligt veckoslut” bjuder på skratt och spänning i form av försvunnet stöldgods, ansträngda förhållanden mellan mammor och döttrar och en gangster som får se sig lurad av två unga pojkar.

Petalax Hembygdsförenings sommarteater har tagit steget in i 2000-talet och utspelas under ett veckoslut på sommaren. Dragspelsmusiken, som blivit lite av ett signum för Bykiston, finns ännu med och passar bra in i omgivningarna kring Arstu. ”Ett gräsligt veckoslut” hade premiär 28 juni och spelas ännu fram till den 16 juli samt den 20 juli som gästspel på Kilens hembygdsområde i Sideby.

Handlingen utspelar sig kring gården Arstu under ett veckoslut. Två finurliga och kvicktänkta pojkar kommer över en blå väska med tvivelaktigt innehåll. Detta blir upptakten till pjäsen och leder till att skumraskaffärernas Mastermind och hans hantlangare kommer till gården på jakt efter sin försvunna väska. Utöver jakten på den försvunna väskan får vi följa en mormor, mamma och dotter som har olika åsikter om saker och ting. Mamman i huset är trött på dottern Alices festande och har inget till övers för dotterns nya pojkvän. När också mormor har karlbesök över natten blir det för mycket och dispyterna avlöser varandra. Även Finlands 100-års jubileum uppmärksammas när två ivriga patrioter dyker upp och vill ordna en hejdundrande fest på gården. Efter ihärdiga övertalningsförsök ansluter sig traktens byfåne till festkommittén och förberedelserna för festen kan börja.

Mor och dotter i vild dispyt. Från vänster i bild Amanda Byskata och Carina Nordman-Byskata. Foto: Jenny Nyman

Fyndiga ordvitsar och ordspråk är ett återkommande tema för Bykiston, dock blir det väl många språkfel för traktens polischef som försöker svänga sig med fina ord han inte behärskar. Det bärande temat för pjäsen är att inte dra förhastade slutsatser och inte döma någon efter utseendet. Som tidigare år på Arstu sjungs det mycket och sångerna och roliga ordväxlingar för handlingen framåt. Det är mycket som händer på ett enda veckoslut, skulle det inte ha stått i programbladet att pjäsen utspelar sig under en helg hade man lika gärna kunnat tro att det är en hel månad som gått.

Barnen som varit med under de senaste åren har växt upp och har i år många bärande roller, vilket är roligt att se. Framtiden för Bykiston teatern ser ljus ut med så många unga talanger engagerade i verksamheten.  

Huvudbilden: Smirnoff och hans hantlangare är på jakt efter sitt försvunna stöldgods. Från vänster Hans Snickars, Håkan Knip, Cajsa Salo, Tilde Strömsbäck, Celina Roos och Niko Saartenoja. Foto: Jenny Nyman

 

Ett Gräsligt Veckoslut

Manusförfattare och regi: Rafael Frans

Musik: Carl-Erik Herrmans

I rollerna: Amanda Byskata, Carina Nordman-Byskata, Kerstin Knip, Benjamin Lidman, Angelica Nyroos, Joel Berglund, Daniel West, Alex Sundsten, Torbjörn Strömsbäck, Tilde Strömsbäck, Celina Roos, Cajsa Salo, Hans Snickars, Håkan Knip, Niko Saartenoja, Henrik Rönnqvist, Jaakko Salo, Jasmine Langels, Frida Stenbacka.

Jenny Nyman
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver: