62245_t.jpg

Replot Uf bjuder på show

Replot Uf har i år valt att skippa den traditionella revyn. Istället bjuder man på en glittrande showkväll med sketcher, sånger och humoristiska inslag.
ÖP
62139_t.jpg

Terjärvrevy med skrattgaranti

Årets upplaga av Terjärv Uf:s nyårsrevy har fått namnet ”Eittaanstalttasi”, som på ren finlandssvenska betyder ett enda prackas. De två akterna belyser vitt skilda ämnen, men det som går som en röd tråd genom föreställningen är att ingenting går som på Strömsö.
Caroline Mård
61958_t.jpg

30 år med revy i Böle

Revyn ”Bäst före 2018” är en nostalgitripp med de bästa sketcherna ur den gedigna revyskatten som finns i Böle. Kompotten av äldre och nyskrivet material utgör en lysande helhet som föreställningen igenom får publiken att vrida sig av skratt.
Jenny Nyman
61931_t.jpg

En välkryddad soppa i Smedsby

Lögner, förvecklingar och moraliska kriser avlöser varandra i farsen ”Moralens väktare” i Smedsby Uf. Föreningen levererar en pjäs som genomsyras av en skickligt uppbyggd stämning och duktiga skådespelare. 
Cecilia Pensar
61823_t.jpg

Energiskt teamwork i Pörtom

Revyn "Tillsammans" i Pörtom får premiärpubliken att vika sig av skratt flera gånger. Sketcherna innehåller både vardagliga bekymmer, men också allvarligare ämnen. Både det stora och det lilla behandlas skickligt i årets revy i Pörtom Uf.
Sofia Sundholm

ÖP nr. 4 2017

                                                     

 

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

57573.jpg

Lustigt i Småbönders

02.04.2017 kl. 14:44
Revyn ”Ansäsdsenga” i Småbönders UF bjuder på vardagliga lustigheter, fyndiga ordvistar och proffsiga musikarrangemang.

Årets revytitel ”Ansäsdsenga” syftar på ett gammalt uttryck för gängor som går motsols, dvs. tvärtemot normalt, vilket passar bra in i revysammanhang där de mesta är tvärtemot det normala. Ändå bjuder hela den första akten på en rätt så slätstruken upplevelse med mest vardagliga lustigheter om byte till sommartid, gubbar som filosoferar och könsroller.

Höjdpunkten i årets revy är definitivt musiknumren som den tiomanna orkestern framför med fioler, dragspel, banjo och kontrabas i äkta spelmansanda i modern tappning med nyskrivna texter till låtar av bland andra Ed Sheeran, AC/DC och Gabrielle. En del av låtarna är också riktigt berörande som ”Vi vill ha kvar” om skolan som hotas av stängning.

Den proffsiga tiomanna orkestern framför moderna hitlåtar i klassisk spelmansannda med nyskrivna texter. Foto: Alexandra Vidjeskog.

Årets revygäng består av en ensemble på hela 18 skådespelare och 10 personer i orkestern, varav en del också har aktörsroller. Det är ett imponerande stort gäng för en så liten ort.

I slutet av första akten skruvas det äntligen till lite i manuset då Hercule Poirot ska lösa fallet med de försvunna byarna i ”Mysteriet på Ukko-Hjalmar”.

I början av andra akten får även en del samhällskritik utrymme i ett tredelat sångnummer som inleds som en oskyldig sång om en katt, men som visar sig ha ett mycket större budskap att berätta.

Småbönders är ordvitsarnas förlovade land vilket märks inte minst i sketcherna ”Kock-tail bar” och ”Terror-Error”.

Dan Wistbacka, Johan Vistbacka och Anders Vidjeskog​ levererar några klassiska ordvitsar i sketchen "Terror-Error". Foto: Alexandra Vidjeskog.

Även om en del av numren känns något utdragna gör de proffsiga musikarrangemangen att det blir en bra helhet och revytraditionen är definitivt tryggad för en god tid framåt.

 

Första bilden: Johnny Storbacka och Sonja Storbacka är tvungna att ta till en lögndetektor för att reda ut sonen Aron Wistbackas skolfrånvaro i "Löna i se?". Foto: Alexandra Vidjeskog.

 

Småbönders UF:s revy 2017: "Ansäsdsenga"
Regi: Anders Hassel
På scen: Daniel Furu, Edith Vidjeskog, Kristina Rönnlöf-Wistbacka, Johan Vistbacka, Rasmus Svartsjö, Anna Knutar, Emilia Widjeskog, Ida Storbacka, Linn Nyman, Matilda Storbacka, Niko Skytte, Simon Wistbacka, Dan Wistbacka, Anders Vidjeskog, Simon Widjeskog, Emma Hanhikoski, Linda Hietamäki, Aron Wistbacka, Joel Vidjeskog, Johnny Storbacka, Sonja Storbacka, Samuel Vidjeskog, Kim Widjeskog, Einar Wistbacka, Emil Svartsjö, Niklas Storbacka
Orkester: Johnny Storbacka, Emma Hanhikoski, Simon Widjeskog, Lucas Widjeskog, Rasmus Svartsjö, Emilia Widjeskog, Anna Knutar, Linn Nyman, Matilda Storbacka, Ida Storbacka.
Malin Andtbacka
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver: