64211_t.jpg

Helgens evenemang

Vad händer i helgen? ÖP har sammanställt en lista över vilka evenemang som föreningarna bjuder på under helgen och inkommande vecka.
ÖP
63995_t.jpg

Med staden som scen

FSU:s femte ungdomsproduktion ”Värklighet” är väldigt rätt i tiden. Med staden som kuliss berättar de tolv skådespelarna en historia om sociala medier, beroende och relationer.
Caroline Mård
63812_t.jpg

Vårens evenemang i föreningarna

Det bjuds på mycket program i föreningarna under majmånad, allt från säsongsöppning av danspaviljongerna till morsdagslunch och loppis. Här är hela listan.
SÖU
63696_t.jpg

Fira vappen i föreningarna

Många av våra föreningar bjuder program under vappen- och första maj helgen. ÖP har sammanställt en lista på vad som erbjuds.
SÖU
63507_t.jpg

Medryckande revy i Småbönders

Publiken är direkt med på noterna och klappar takten redan till inledningssången i årets Småböndersrevy ”Svart på vit”. Musiken varvas sedan med underhållande sketcher om allt från vargar och vaccinmotstånd till prinsbröllop och sömnproblem.
Malin Andtbacka

ÖP nr. 1 2018

                                                     

 

 

Vi har digitaliserat ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

57439.jpg

Finurlig och underhållande dramakomedi

27.03.2017 kl. 13:20
De kallar sig själva ödmjukt för ”Övermarks egna kulturelit”, och sett till årets revypjäs kan Övermarks ungdomsförening fortsätta göra det med hedern i behåll.

Till skillnad från flera andra revyer har man i Övermark Uf valt att göra en dramakomedi, alltså en helt sammanhängande historia. Men det finns även inslag av revysketcher som är finurligt sammanflätade i historien. Det är nitton scener i revypjäsen, men övergångarna mellan scenerna löper väldigt smidigt.

Regissörerna för årets revypjäs, Jeanette Storgård och Simon Nysten, har gjort ett imponerande jobb med både manus och regi. Från början till slut har de lyckats hålla ihop historien men också klarat av att hålla tempot.

Samantha Nygård ochl Tommy Perjus som två personer med mycket pengar men med andra problem. Massören spelas av Erica Räfsbäck. 

Pjäsen ”Face swap” handlar om två bästa vänner, spelade av Kim Perjus och Tommy Perjus, som går helt skilda vägar i livet efter att de gått ut skolan. Den ena blir arbetslös medan den andra får ett välbetalt jobb. Det visar sig snabbt att ingen av de två trivs helt med sina liv, och båda dras med sina egna bekymmer. Av en händelse träffas de båda och väljer att byta liv med varandra, de ”face swappar”.

Det nya livet är till en början uppiggande för dem båda, men snart märker de att gräset inte var så grönt på andra sidan. Båda dras med både stora och små problem som mynnar ut i dramatiska och humoristiska händelser. Många olika karaktärer bidrar till att historien har ett högt tempo och tar nya vändningar hela tiden.

Inte helt enkelt att plötsligt axla rollen som en annan. Här ser vi chefen (Simon Nysten) och en som inte riktigt har jobbet under kontroll (Kim Perjus) i ett humoristiskt samtal.

Dramakomedin lyfter fram allmänna problem och roliga poäng. Ett komiskt inslag är bland annat när prästen har tillåtit rockarna att spela in en musikvideo i kyrkan. Ett lysande exempel på hur man vävt in österbottnisk problematik i själva historien.

Skådespelarna gör ett fint jobb med att tolka de olika karaktärerna. Kim Perjus och Tommy Perjus bjuder på sig själva, och både mimik och fysik är på topp. Simon Nysten som chef och småkriminell är också väldigt underhållande. Därtill måste också tilläggas Nicklas Granvik som präst. Granvik gör en klockren tolkning av en halvt uttråkad präst som egentligen bara är på plats för den goda smårgåstårtans skull.

Flera skådespelare spelade flera olika karaktärer på scenen. Här tar Nicklas Granvik fast rockarna/rackarna Oscar Rönnkvist, Niclas Granlund och  Anton Granvik.

Det är ett stort gäng både på scenen och bakom kulisserna i Övermark Uf, och det märks tydligt att de haft roligt när de gjort årets pjäs. Det syns både på scenografin och på kläderna de använt för att göra rollfigurerna tydliga. I pjäsen finns också musiknummer, men de kommer tyvärr inte riktigt till sin rätta. Där kunde man gärna ha brett på lite extra för att få det mera medryckande.

Sett till de som medverkade i årets uppsättning i Övermark Uf ser det ljust ut för revyns fortsättning. Det är ett ungdomligt gäng med erfarenhet som vi hoppas se mera av i framtiden.

Första bilden: De två vännerna (Tommy Perjus och Kim Perjus) träffas av en händelse och bestämmer sig ganska snabbt för att byta liv med varandra

 

Text och foto: Sofia Sundholm


Regis och manus: Jeanette Storgård och Simon Nysten

Aktörer:
Anton Granvik, Celina Ågren, Emelie Ingberg, Emilia Eklund, Erica Räfsbäck, Kim Perjus, Moa Rönnkvist, Nicklas Granvik, Niclas Granlund, Oskar Rönnkvist, Samantha Nygård, Simon Nysten, Tommy Perjus

Bakom kulisserna: Richard Räfsbäck, Stefan Ahlholm, Victor Granvik, Matias Malm, Mats Stenfors, Fredrik Bäckstrand, André Perjus

Reservister: Andreas Malm, Kim Ingves

Ljud: Lars Engblom

Ljus: Simon Nordström

Dekor & Rekvisita: Killarna bakom kulisserna och Annette Stenman

Hår & Smink: Jeanette Storgård, Julia Rönngård, Michelle Bäcklund

Biljettförsäljning och kaffeservering: Ida Lagerström, Anette Stenman, Michaela Bäckstrand, Ann-Sofi Ågren, Marina Mannström

Biljettbokningar: Sara Vägar, Ida Lagerström

Pärm, porträtt och foton: Jessica Lindgren

Programbladsbilder: Michelle Bäcklund

Annonsförsäljare: Ida Lagerström, Annette Stenman

Annonser: Sandra Stenbäck-Hamulic, Maria Lillås

Programblad: Kustmedia Ab/Maria Lillås


Biljetter till revyn i Övermark Uf kan bokas här: http://overmarkuf.sou.fi/revy/

Sofia Sundholm
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver: