Hoppa till innehåll

Österbotten tidning

Tidningar i Österbotten

Det finns en del tidningar i Österbotten som är värda att nämna. En populär dagstidning är Österbottens Tidning som har en upplaga på lite över 10 000 exemplar. Det är en lokaltidning för Karleby och Jakobstad med omnejd som är skriven på svenska. Österbotten tidning lanserades år 2008 och är en sammanslagning av Jakobstads Tidning och Österbottningen. Den ges i dagsläget ut från tisdag till söndag. Tidningens chefredaktör heter Ann-Sofi Berger och dess ägare är HSS Media som ligger i Vasa. Företaget ger även ut Vasabladet och Syd-Österbotten.

Vi på Webbop har som mål att bli en stor nätbaserad tidning som följer nyhetsläget i Österbotten för att du smidigt ska kunna hitta senaste nytt via mobil och dator.

Upplagda tidningar

Nyheter är viktigt

Det är viktigt att ta del av nyheter regelbundet och med en Österbotten tidning kan finlandssvenskar hålla sig uppdaterade. Vi på Webbop är ett av de ställen som erbjuder nyheter Österbotten på svenska.
Om du vill läsa om politiska händelser, nyheter om rån och stölder, ekonomiska nyheter eller nyheter om politik kan du hitta det på nätet och hos oss på Webbop ligger fokus på Österbotten i Finland. Vi riktar oss till alla finlandssvenskar i området och vårt huvudfokus är att hålla dig uppdaterad.
Skuggiga träd framför månen

Österbotten tidning med finlandssvenska nyheter

En annan Österbotten tidning med finlandssvenska nyheter är Syd-Österbotten som är fokuserade på den södra delen av regionen. Det innefattar städer som Närpes, Kristinestad och Korsnäs. Tidningen delas ut tre dagar i veckan och upplagan ligger på 7 000 exemplar. Syd-Österbotten grundades redan 1903.

Finlandssvenska nyheter är någonting alla finlandssvenskar har rätt till för att kunna tillgodogöra sig information på ett bra sätt och det finns gott om platser som erbjuder det. Eftersom Österbotten är den region med flest finlandssvenskar har vi på Webbop fokuserat på just det området – men det finns gott om nyhetsportaler som täcker andra platser i Finland.

Få nyheter från Österbotten

Av alla tidningar i Österbotten vill vi förstås säga att vi är den allra bästa. Faktum är att en nätbaserad tidning kan hålla dig uppdaterad dygnet runt alla dagar i veckan och därför skapade vi Webbop. Oavsett om du bor i södra, norra, östra eller västra Österbotten kan du hitta nyheter från ditt område på vår hemsida. Vi tipsar också om evenemang i området.
Genom att använda dig av vår Österbotten tidning på nätet kan du som finlandssvensk ta del av allt som händer i regionen på svenska språket. Det är ett utmärkt sätt att hålla svenskan på topp även när du är bosatt i Finland. Det är dessutom alltid enklast att förstå det språk man brukar tala.