Ny fotbollsarena planeras i Jakobstad

fotbollsarena
Jakobstad ska få en ny fotbollsarena som planeras att invigas 2022 – samma år som staden fyller 370 år. Tanken är att arenan ska uppfylla de krav som ställs för fotboll på liganivå. Under sommaren 2020 ingick stadsstyrelsen ett intentionsavtal med aktiebolaget KePok för arenan. Tanken är att fotbollsarenan ska ligga söder om Centralidrottsplatsen vilket är där Västra plan ligger idag.

Vi på Webbop följer planerna för fotbollsarenan för att kunna uppdatera er med mer information så fort sådan tillhandahålls. Det sker fortfarande förhandlingar om hur bygget ska finansieras samt om staden behöver ingå en borgensförbindelse.

Centralidrottsplatsen i Jakobstad

Det är idag Centralidrottsplatsen i Jakobstad Finland som agerar fotbollsplan i staden. Dock uppfyller den inte de krav som finns för fotboll på liganivå – vilket är en av anledningarna till att en ny fotbollsarena planeras. Det hade krävts en enorm renovering eller ett nybygge för att uppfylla kraven.
KePok AB är ett aktiebolag som består av alla fotbollsföreningar i Jakobstadsregionen och det ligger förstås i deras intresse att få en ny fotbollsarena i regionen. Fotboll är en växande sport i Finland även om det inte är en av de populäraste publiksporterna där.

Fördelar med en ny fotbollsarena i Jakobstad

Det finns många fördelar med en ny fotbollsarena i Österbotten och vi kommer här nedan att lista tre av de viktigaste fördelarna:

  • Den blir godkänd för ligafotboll
  • Publikkapaciteten blir större än tidigare
  • Staden tjänar pengar på att hyra ut stadion vid evenemang, matcher och träningar

Varva fotbollstittande med betting

När du besöker en fotbollsarena för att titta på en spännande match kan du höja spänningen ytterligare genom att surfa in på en bettingsajt via mobilen. Där kan du sedan satsa pengar både innan matchen börjar och på live odds.
Betting är ett utmärkt sätt att krydda upplevelsen på arenan och om du har tur kan du även kamma hem en vinst. Det finns många bettingsajter att välja mellan på marknaden och ibland kan du dessutom ta del av en härlig välkomstbonus. Om du inte provat tidigare bör du göra det.