Hoppa till innehåll

Finlandssvenska nyheter

Hos oss kan du läsa finlandssvenska nyheter

Det finns en del källor för finlandssvenska nyheter som du kan ta del av – så som exempelvis Yle och Hufvudstadsbladet. När det kommer till lokala nyheter om Österbotten är det dock mer sparsmakat. Som finlandssvensk bosatt i Finland är det förstås viktigt att kunna ta del av vad som händer i landet – även om du inte är så bra på finska eller kanske inte kan finska alls. Faktum är att det finns många svenskspråkiga som är bosatta i Finland och om de inte kan ta del av nyheter kan det rentav vara farligt.

Om du är intresserad av finlandssvenska nyheter från Österbotten i Finland är vi på Webbop en bra sajt att surfa in på med jämna mellanrum.

kuber med bokstävern N E W S

Webbop är en finlandssvensk tidning på nätet

Idag är det inte så vanligt att folk prenumererar på papperstidningar utan de flesta väljer att ta del av sina nyheter på nätet – det gäller även för finlandssvenska nyheter. Vi på Webbop är en finlandssvensk tidning som enbart finns online.
Genom att ta del av dina nyheter online kan du alltid hålla dig uppdaterad oavsett om du är hemma eller inte. Du kan läsa nyheterna både i datorn och mobilen – allt du behöver är en internetuppkoppling. Det är perfekt att kunna uppdatera sig om läget när du väntar på bussen eller sitter på tåget.
Hög med dagstidningar

Finlandssvenska nyheter från Österbotten

Eftersom Österbotten är den region i Finland med absolut flest finlandssvenskar har vi lagt vårt fokus på nyheter Österbotten. På så sätt är våra finlandssvenska nyheter av intresse för många finlandssvenskar som är bosatta i Finland. Österbotten ligger på den finska västkusten med städer som Vasa och Jakobstad.

Vi kan alltså kalla oss en Österbotten tidning på nätet som förser svensktalande personer i Österbotten med alla nyheter de någonsin behöver. Nyheterna inkluderar allt från lokala nyheter till sportnyheter för att tilltala alla typer av människor. Ett av Webbops ledord är just mångsidighet och vårt mål är att vara tillgängliga för alla.

Vi förmedlar allt som händer i Österbotten

Om du bor i Österbotten vill du förstås veta så mycket som möjligt om vad som pågår där och som finlandssvensk kan du enkelt känna dig överöst av nyheter på finska. Med finlandssvenska nyheter kan du ta del av kulturnyheter, sportnyheter, lokalnyheter och politiska nyheter utan risk för missförstånd. Faktum är att några finlandssvenskar i regionen inte kan ett enda finskt ord.
Finlandssvenska nyheter är någonting alla finlandssvenskar har rätt till för en god livskvalitet. Att inte veta vad som pågår runtomkring sig är aldrig optimalt. Även om du kan finska kanske den inte är tillräckligt bra för att förstå viktiga nyheter och därför är tillgången på svenska nyheter av stor vikt för att du ska hänga med i vad som pågår.