59551_t.jpg

Evenemang i föreningarna

Än finns det tid att njuta av sommaren och vad våra föreningar har att bjuda på.
ÖP
59260_t.jpg

Musik och glädje på Båskasvallen

Det märks att Korsholms teater lagt ner mycket tid och arbete på årets sommarteater. Roligt att också den österbottniska publiken får ta del av en musikal.
Sofia Sundholm
59261_t.jpg

Skäriteatern gör det igen!

Besvikelsen över att "Höken och Göken" inte skulle återvända till Brännkull i år fick snabbt ge plats åt förtjusning för Charlie och gänget som istället dök upp. Skäriteatern gör det dom är bäst på, i år igen!
Emilia Nord
59249_t.jpg

Ren och skär magi på Kyroboas

Lumpänglars väg handlar om masunaran på Oravais Fabrik, och då framförallt om kvinnorna. Också då kämpade kvinnorna om lika lön för lika arbete. Pjäsen är en fortsatt skildring av de personer man fick följa i ”Lumpänglar”. Men fastän man inte sett den första delen är det absolut inget hinder för att kunna se årets pjäs.
Sofia Sundholm
59193_t.jpg

Sommarteatern där alla ger allt

En bättre start på spelsäsongen hade Torgare sommarteater inte kunnat få. Nypremiären av ”Vår bygd vid ån” badade i kvällssol och publiken fick följa med gripande livsöden och njuta av fina sånginsatser vid den gamla prästgården i Kronoby.
Caroline Mård

ÖP nr. 2 2017

                                                                                                          

 

I år har SÖU 110-årsjubileum och med anledning av detta har vi gett ut en extratjock jubileumstidning:

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                                         

 

 

59261.jpg

Skäriteatern gör det igen!

Publicerad 10.07.2017 kl. 10:59
Besvikelsen över att "Höken och Göken" inte skulle återvända till Brännkull i år fick snabbt ge plats åt förtjusning för Charlie och gänget som istället dök upp. Skäriteatern gör det dom är bäst på, i år igen!

Charlie (Kim Holm) har beslutat sig för att sälja sitt barndomshem och åker i sällskap av Matias (Anders Svahn) ut för att titta till stället. Väl framme upptäcker de, till sin stora förvåning, att Charlies familj bor kvar i huset och att systern (Erika Erlands) dessutom bedriver parterapi där. Mäklaren är på väg till huset med en potentiell köpare i följe och det är här det tar fart. Goda råd är dyra och Matias tar sig an uppgiften att rädda situationen. Det hela resulterar i ett inferno bestående av kidnappningar, rosa pantern, leksakshundvalpar, låtsassvensexa och gummibåtar.

Man behöver inte alltid krångla till det. Såg man ”Höken och Göken på Mallorca” ifjol så har man på sätt och vis också sett ”Välkommen hem Charlie”, sagt i all välmening. Johanna Karhulahti och Stefan Erlands har än en gång lyckats med det som känns som kännspakt för Skäriteatern: att bjuda publiken på en lättsam och hjärtlig föreställning med garanterat hög underhållningsfaktor.

Sigbritt (Sofia Boij), Sigmaj (Simone Berlin) och Gunnar (Peter Portman) i nåt som kan vara en brottningsmatch eller ett kittlningskrig.

Det är mångfalden bland karaktärerna som på flera sätt bidrar till att ”Välkommen hem Charlie!” blir så färgsprakande och livfull. Bland de 18 personer som syns på scenen finns både bekanta ansikten och nya, välkomna inslag. Anders Svahn gör så bra ifrån sig i rollen som den ängsliga men samtidigt lösningsorienterade Matias. Kim Holm är i sitt esse i rollen som den buttra och smått uppgivna Charlie. Hela föreställningen får ett litet lyft tack vare paret Anton (Jimmy Ljung) och Henry (William Erlands) som aktivt jobbar på sin parrelation vid relationscentret, med varierad framgång.

Anton (Jimmy Ljung) och Henry (William Erlands) i en av föreställningens många försoningar.

Möjligheterna att se ”Välkommen hem Charlie!” är inte allt för många. I skrivande stund ges åtta föreställningar till, den sista inkommande söndag. Det finns all anledning att ta sig ut till Brännkull och få lite sol i sinne som motvikt till den mulna väderleksrapporten!


Regi: Johanna Karhulahti

Manus: Stefan Erlands och Johanna Karhulahti

I rollerna: Kim Holm, Anders Svahn, Sofia Boij, Peter Portman, Erika Erlands, Amanda Ehn, Simone Berlin, Daniela Berlin, Stefan Erlands, Cecilia Rönnkvist, Jimmy Ljung, William Erlands, Janina Ohls, Gabriella Karhulahti, Maija Westergård, Nicole Berlin, Sara Ljung, Daniel Lönnbohm

Premiär:  7.7.2017

Övriga föreställningar:

9.7 kl. 19
10.7 kl. 19
11.7 kl. 19
12.7 kl. 19
13.7 kl. 19
14.7 kl. 19
15.7 kl. 19
16.7 kl. 14 och kl. 19

Emilia Nord
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver: