60664_t.jpg

Teater Jacob kastar loss revysäsongen

Teater Jacob firar sina 60 år med att sätta upp Goja 22 – Kastar loss. Revygänget bjuder på en sjöfartsinspirerad nummerrevy med sketcher, sång och dans kring lokala och globala teman.
Malin Andtbacka
60075_t.jpg

Här är årets nominerade

Varje år delas Johannesprisen ut till föreningsaktiva som utmärkt sig inom ungdomsrörelsen. Bekanta dig med årets nominerade här.
ÖP
60008_t.jpg

Musikteaterkurs på Jungsborg

Vill du fördjupa dig i musikal och teater? Den 30.9-1.10 ordnas det en tvådagars musikteaterkurs på Jungsborg för alla som är intresserade.
ÖP
60006_t.jpg

Höstevenemang i Petalax Uf

Denna höst erbjuder ungdomsföreningen ett fullspäckat program med bland annat föreläsning, shoppingresa och aktiviteter för barn.
ÖP
59800_t.jpg

Humorshow i kvarnen

Pedersöre Teaters ”Humorkvarnen” bjuder på dråpliga lustigheter framförda av tokiga karaktärer i en intim miljö.
Malin Andtbacka

ÖP nr. 3 2017

                                                                              

 

I år har SÖU 110-årsjubileum och med anledning av detta har vi gett ut en extratjock jubileumstidning:

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

59261.jpg

Skäriteatern gör det igen!

10.07.2017 kl. 10:59
Besvikelsen över att "Höken och Göken" inte skulle återvända till Brännkull i år fick snabbt ge plats åt förtjusning för Charlie och gänget som istället dök upp. Skäriteatern gör det dom är bäst på, i år igen!

Charlie (Kim Holm) har beslutat sig för att sälja sitt barndomshem och åker i sällskap av Matias (Anders Svahn) ut för att titta till stället. Väl framme upptäcker de, till sin stora förvåning, att Charlies familj bor kvar i huset och att systern (Erika Erlands) dessutom bedriver parterapi där. Mäklaren är på väg till huset med en potentiell köpare i följe och det är här det tar fart. Goda råd är dyra och Matias tar sig an uppgiften att rädda situationen. Det hela resulterar i ett inferno bestående av kidnappningar, rosa pantern, leksakshundvalpar, låtsassvensexa och gummibåtar.

Man behöver inte alltid krångla till det. Såg man ”Höken och Göken på Mallorca” ifjol så har man på sätt och vis också sett ”Välkommen hem Charlie”, sagt i all välmening. Johanna Karhulahti och Stefan Erlands har än en gång lyckats med det som känns som kännspakt för Skäriteatern: att bjuda publiken på en lättsam och hjärtlig föreställning med garanterat hög underhållningsfaktor.

Sigbritt (Sofia Boij), Sigmaj (Simone Berlin) och Gunnar (Peter Portman) i nåt som kan vara en brottningsmatch eller ett kittlningskrig.

Det är mångfalden bland karaktärerna som på flera sätt bidrar till att ”Välkommen hem Charlie!” blir så färgsprakande och livfull. Bland de 18 personer som syns på scenen finns både bekanta ansikten och nya, välkomna inslag. Anders Svahn gör så bra ifrån sig i rollen som den ängsliga men samtidigt lösningsorienterade Matias. Kim Holm är i sitt esse i rollen som den buttra och smått uppgivna Charlie. Hela föreställningen får ett litet lyft tack vare paret Anton (Jimmy Ljung) och Henry (William Erlands) som aktivt jobbar på sin parrelation vid relationscentret, med varierad framgång.

Anton (Jimmy Ljung) och Henry (William Erlands) i en av föreställningens många försoningar.

Möjligheterna att se ”Välkommen hem Charlie!” är inte allt för många. I skrivande stund ges åtta föreställningar till, den sista inkommande söndag. Det finns all anledning att ta sig ut till Brännkull och få lite sol i sinne som motvikt till den mulna väderleksrapporten!


Regi: Johanna Karhulahti

Manus: Stefan Erlands och Johanna Karhulahti

I rollerna: Kim Holm, Anders Svahn, Sofia Boij, Peter Portman, Erika Erlands, Amanda Ehn, Simone Berlin, Daniela Berlin, Stefan Erlands, Cecilia Rönnkvist, Jimmy Ljung, William Erlands, Janina Ohls, Gabriella Karhulahti, Maija Westergård, Nicole Berlin, Sara Ljung, Daniel Lönnbohm

Premiär:  7.7.2017

Övriga föreställningar:

9.7 kl. 19
10.7 kl. 19
11.7 kl. 19
12.7 kl. 19
13.7 kl. 19
14.7 kl. 19
15.7 kl. 19
16.7 kl. 14 och kl. 19

Emilia Nord
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver: