59551_t.jpg

Evenemang i föreningarna

Än finns det tid att njuta av sommaren och vad våra föreningar har att bjuda på.
ÖP
59260_t.jpg

Musik och glädje på Båskasvallen

Det märks att Korsholms teater lagt ner mycket tid och arbete på årets sommarteater. Roligt att också den österbottniska publiken får ta del av en musikal.
Sofia Sundholm
59261_t.jpg

Skäriteatern gör det igen!

Besvikelsen över att "Höken och Göken" inte skulle återvända till Brännkull i år fick snabbt ge plats åt förtjusning för Charlie och gänget som istället dök upp. Skäriteatern gör det dom är bäst på, i år igen!
Emilia Nord
59249_t.jpg

Ren och skär magi på Kyroboas

Lumpänglars väg handlar om masunaran på Oravais Fabrik, och då framförallt om kvinnorna. Också då kämpade kvinnorna om lika lön för lika arbete. Pjäsen är en fortsatt skildring av de personer man fick följa i ”Lumpänglar”. Men fastän man inte sett den första delen är det absolut inget hinder för att kunna se årets pjäs.
Sofia Sundholm
59193_t.jpg

Sommarteatern där alla ger allt

En bättre start på spelsäsongen hade Torgare sommarteater inte kunnat få. Nypremiären av ”Vår bygd vid ån” badade i kvällssol och publiken fick följa med gripande livsöden och njuta av fina sånginsatser vid den gamla prästgården i Kronoby.
Caroline Mård

ÖP nr. 2 2017

                                                                                                          

 

I år har SÖU 110-årsjubileum och med anledning av detta har vi gett ut en extratjock jubileumstidning:

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                                         

 

 

57573.jpg

Lustigt i Småbönders

Publicerad 02.04.2017 kl. 14:44
Revyn ”Ansäsdsenga” i Småbönders UF bjuder på vardagliga lustigheter, fyndiga ordvistar och proffsiga musikarrangemang.

Årets revytitel ”Ansäsdsenga” syftar på ett gammalt uttryck för gängor som går motsols, dvs. tvärtemot normalt, vilket passar bra in i revysammanhang där de mesta är tvärtemot det normala. Ändå bjuder hela den första akten på en rätt så slätstruken upplevelse med mest vardagliga lustigheter om byte till sommartid, gubbar som filosoferar och könsroller.

Höjdpunkten i årets revy är definitivt musiknumren som den tiomanna orkestern framför med fioler, dragspel, banjo och kontrabas i äkta spelmansanda i modern tappning med nyskrivna texter till låtar av bland andra Ed Sheeran, AC/DC och Gabrielle. En del av låtarna är också riktigt berörande som ”Vi vill ha kvar” om skolan som hotas av stängning.

Den proffsiga tiomanna orkestern framför moderna hitlåtar i klassisk spelmansannda med nyskrivna texter. Foto: Alexandra Vidjeskog.

Årets revygäng består av en ensemble på hela 18 skådespelare och 10 personer i orkestern, varav en del också har aktörsroller. Det är ett imponerande stort gäng för en så liten ort.

I slutet av första akten skruvas det äntligen till lite i manuset då Hercule Poirot ska lösa fallet med de försvunna byarna i ”Mysteriet på Ukko-Hjalmar”.

I början av andra akten får även en del samhällskritik utrymme i ett tredelat sångnummer som inleds som en oskyldig sång om en katt, men som visar sig ha ett mycket större budskap att berätta.

Småbönders är ordvitsarnas förlovade land vilket märks inte minst i sketcherna ”Kock-tail bar” och ”Terror-Error”.

Dan Wistbacka, Johan Vistbacka och Anders Vidjeskog​ levererar några klassiska ordvitsar i sketchen "Terror-Error". Foto: Alexandra Vidjeskog.

Även om en del av numren känns något utdragna gör de proffsiga musikarrangemangen att det blir en bra helhet och revytraditionen är definitivt tryggad för en god tid framåt.

 

Första bilden: Johnny Storbacka och Sonja Storbacka är tvungna att ta till en lögndetektor för att reda ut sonen Aron Wistbackas skolfrånvaro i "Löna i se?". Foto: Alexandra Vidjeskog.

 

Småbönders UF:s revy 2017: "Ansäsdsenga"
Regi: Anders Hassel
På scen: Daniel Furu, Edith Vidjeskog, Kristina Rönnlöf-Wistbacka, Johan Vistbacka, Rasmus Svartsjö, Anna Knutar, Emilia Widjeskog, Ida Storbacka, Linn Nyman, Matilda Storbacka, Niko Skytte, Simon Wistbacka, Dan Wistbacka, Anders Vidjeskog, Simon Widjeskog, Emma Hanhikoski, Linda Hietamäki, Aron Wistbacka, Joel Vidjeskog, Johnny Storbacka, Sonja Storbacka, Samuel Vidjeskog, Kim Widjeskog, Einar Wistbacka, Emil Svartsjö, Niklas Storbacka
Orkester: Johnny Storbacka, Emma Hanhikoski, Simon Widjeskog, Lucas Widjeskog, Rasmus Svartsjö, Emilia Widjeskog, Anna Knutar, Linn Nyman, Matilda Storbacka, Ida Storbacka.
Malin Andtbacka
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver: