60664_t.jpg

Teater Jacob kastar loss revysäsongen

Teater Jacob firar sina 60 år med att sätta upp Goja 22 – Kastar loss. Revygänget bjuder på en sjöfartsinspirerad nummerrevy med sketcher, sång och dans kring lokala och globala teman.
Malin Andtbacka
60075_t.jpg

Här är årets nominerade

Varje år delas Johannesprisen ut till föreningsaktiva som utmärkt sig inom ungdomsrörelsen. Bekanta dig med årets nominerade här.
ÖP
60008_t.jpg

Musikteaterkurs på Jungsborg

Vill du fördjupa dig i musikal och teater? Den 30.9-1.10 ordnas det en tvådagars musikteaterkurs på Jungsborg för alla som är intresserade.
ÖP
60006_t.jpg

Höstevenemang i Petalax Uf

Denna höst erbjuder ungdomsföreningen ett fullspäckat program med bland annat föreläsning, shoppingresa och aktiviteter för barn.
ÖP
59800_t.jpg

Humorshow i kvarnen

Pedersöre Teaters ”Humorkvarnen” bjuder på dråpliga lustigheter framförda av tokiga karaktärer i en intim miljö.
Malin Andtbacka

ÖP nr. 3 2017

                                                                              

 

I år har SÖU 110-årsjubileum och med anledning av detta har vi gett ut en extratjock jubileumstidning:

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

57573.jpg

Lustigt i Småbönders

02.04.2017 kl. 14:44
Revyn ”Ansäsdsenga” i Småbönders UF bjuder på vardagliga lustigheter, fyndiga ordvistar och proffsiga musikarrangemang.

Årets revytitel ”Ansäsdsenga” syftar på ett gammalt uttryck för gängor som går motsols, dvs. tvärtemot normalt, vilket passar bra in i revysammanhang där de mesta är tvärtemot det normala. Ändå bjuder hela den första akten på en rätt så slätstruken upplevelse med mest vardagliga lustigheter om byte till sommartid, gubbar som filosoferar och könsroller.

Höjdpunkten i årets revy är definitivt musiknumren som den tiomanna orkestern framför med fioler, dragspel, banjo och kontrabas i äkta spelmansanda i modern tappning med nyskrivna texter till låtar av bland andra Ed Sheeran, AC/DC och Gabrielle. En del av låtarna är också riktigt berörande som ”Vi vill ha kvar” om skolan som hotas av stängning.

Den proffsiga tiomanna orkestern framför moderna hitlåtar i klassisk spelmansannda med nyskrivna texter. Foto: Alexandra Vidjeskog.

Årets revygäng består av en ensemble på hela 18 skådespelare och 10 personer i orkestern, varav en del också har aktörsroller. Det är ett imponerande stort gäng för en så liten ort.

I slutet av första akten skruvas det äntligen till lite i manuset då Hercule Poirot ska lösa fallet med de försvunna byarna i ”Mysteriet på Ukko-Hjalmar”.

I början av andra akten får även en del samhällskritik utrymme i ett tredelat sångnummer som inleds som en oskyldig sång om en katt, men som visar sig ha ett mycket större budskap att berätta.

Småbönders är ordvitsarnas förlovade land vilket märks inte minst i sketcherna ”Kock-tail bar” och ”Terror-Error”.

Dan Wistbacka, Johan Vistbacka och Anders Vidjeskog​ levererar några klassiska ordvitsar i sketchen "Terror-Error". Foto: Alexandra Vidjeskog.

Även om en del av numren känns något utdragna gör de proffsiga musikarrangemangen att det blir en bra helhet och revytraditionen är definitivt tryggad för en god tid framåt.

 

Första bilden: Johnny Storbacka och Sonja Storbacka är tvungna att ta till en lögndetektor för att reda ut sonen Aron Wistbackas skolfrånvaro i "Löna i se?". Foto: Alexandra Vidjeskog.

 

Småbönders UF:s revy 2017: "Ansäsdsenga"
Regi: Anders Hassel
På scen: Daniel Furu, Edith Vidjeskog, Kristina Rönnlöf-Wistbacka, Johan Vistbacka, Rasmus Svartsjö, Anna Knutar, Emilia Widjeskog, Ida Storbacka, Linn Nyman, Matilda Storbacka, Niko Skytte, Simon Wistbacka, Dan Wistbacka, Anders Vidjeskog, Simon Widjeskog, Emma Hanhikoski, Linda Hietamäki, Aron Wistbacka, Joel Vidjeskog, Johnny Storbacka, Sonja Storbacka, Samuel Vidjeskog, Kim Widjeskog, Einar Wistbacka, Emil Svartsjö, Niklas Storbacka
Orkester: Johnny Storbacka, Emma Hanhikoski, Simon Widjeskog, Lucas Widjeskog, Rasmus Svartsjö, Emilia Widjeskog, Anna Knutar, Linn Nyman, Matilda Storbacka, Ida Storbacka.
Malin Andtbacka
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver: