60664_t.jpg

Teater Jacob kastar loss revysäsongen

Teater Jacob firar sina 60 år med att sätta upp Goja 22 – Kastar loss. Revygänget bjuder på en sjöfartsinspirerad nummerrevy med sketcher, sång och dans kring lokala och globala teman.
Malin Andtbacka
60075_t.jpg

Här är årets nominerade

Varje år delas Johannesprisen ut till föreningsaktiva som utmärkt sig inom ungdomsrörelsen. Bekanta dig med årets nominerade här.
ÖP
60008_t.jpg

Musikteaterkurs på Jungsborg

Vill du fördjupa dig i musikal och teater? Den 30.9-1.10 ordnas det en tvådagars musikteaterkurs på Jungsborg för alla som är intresserade.
ÖP
60006_t.jpg

Höstevenemang i Petalax Uf

Denna höst erbjuder ungdomsföreningen ett fullspäckat program med bland annat föreläsning, shoppingresa och aktiviteter för barn.
ÖP
59800_t.jpg

Humorshow i kvarnen

Pedersöre Teaters ”Humorkvarnen” bjuder på dråpliga lustigheter framförda av tokiga karaktärer i en intim miljö.
Malin Andtbacka

ÖP nr. 3 2017

                                                                              

 

I år har SÖU 110-årsjubileum och med anledning av detta har vi gett ut en extratjock jubileumstidning:

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

57485.jpg

Replot Uf rör sig mellan toppar och dalar

28.03.2017 kl. 12:08
Fenomenala skådespelarinsatser väger upp för längden på Replot Uf:s revy ”Iskarva” och gör att den håller måttet.

Replot Uf:s revy ”Iskarva” består av 24 nummer i form av sketcher, sång och återkommande karaktärer. I revysammanhang väljer man ofta att behandla olika aktualiteter och inte heller Replot Uf väljer att tumma på detta. Skarvarna, kommunalvalet och sjukhuset i Seinäjoki får alla sin beskärda del av uppmärksamheten, liksom postens tjänsteutbud. Det är just i den första sketchen med posten i fokus som ”Iskarva” visar prov på hur man kan ta ett aktuellt ämne, vända upp och ner på det traditionella pratet kring det och göra en finurligt twistad version av det. Manusförfattarna har gjort rätt i att låta damen i sketchen om posten vara återkommande under hela revyn. Publiken tar henne till sig och när en vbl-reporter stöter på henne i en av de senare sketcherna skrockar en man bakom mig det som jag tänker - ”nu får an noå hör”.

Förundran är stor när en vilsen Vasabladet-reporter dyker upp i skären. På bild Gabriella Karhulahti, Alexandra Moliis, Anders Kjellman och Daniela Berlin.

Bland de olika aktualiteterna dyker också otippade inslag upp. De som i folkmun kallas för ”foliehattar” lyfts fram i en av sketcherna men det hela görs med glimten i ögat. I denna sketch briljerar Stefan Erlands med sitt klockrena minspel och sin karaktär, något han fortsätter med revyn till slut. Det mest välkomna inslaget ser vi när Replot Uf väljer att ge motstånd till Österbottens gullegossar i KAJ med den skönsjungande kvartetten STIK. Också här bjuds vi på strålande skådespelarinsatser, i synnerhet Daniela Berlin och Simone Berlin är fulla av rättfram utstrålning som tacksamt tas emot av publiken.

Grönt är skönt! "Foliehattarna" får sig en törn. På bild Alexandra Moliis, Jenny Backström och Stefan Erlands.

 

Efter sketchen med ”miss-tävlingen” börjar jag se mig om efter en klocka men får snart konstatera att det inte blir någon paus, något som revyn hade vunnit på att ha. Det som till en början var hjärtliga skratt mattas mot slutet av till ljudliga hickningar. Också skådespelarna börjar se en aning trötta ut när revyn närmar sig sitt slut, men räddningen kommer. I det avslutande sångnumret rullas Stefan Erlands in på en kontorsstol med trumpinnar i högsta hugg och lyfter alltihop med sin sprudlande energi.

 

Det ges två tillfällen till att se ”Iskarva”, den 1 och 2 april. Ser man till väderleksrapporten för dessa dagar verkar det inte särskilt lovande, räddningen finns i Replot Uf!

 

Replot Uf:s "Iskarva"

På scen:
Mona Back
Jenny Backström
Daniela Berlin
Nicole Berlin
Simone Berlin
Rebecca Ek
Stefan Erlands
Gabriella Karhulahti
Johanna Karhulahti
Anders Kjellman
Alexandra Moliis
Leif Moliis
Eleonora Walderman

Regi: Johanna Karhulahti

Texter: Revygänget samt Vivian Johansson och Carola Sjödahl

Extra händer och hjälp: Kim Backström, Jan-Erik Berlin, Sanna Möller och Peter Portman

Föreställning lö 1.4 kl. 19
Föreställning sö 2.4 kl. 17

Pris: vuxna 15€ / barn under 13 år 10€
Kontant betalning vid dörren.

Bokningar görs via www.replotuf.sou.fi/bokningar eller till tel 050 3071468, ring kl. 10-12. Bokningen via hemsidan avslutas 2 timmar innan föreställningen börjar, då går det att ringa ovanstående nummer för bokningar. Eventuella avbokningar görs per telefon, samma nummer och tid som ovan.

Emilia Nord
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver: