61249_t.jpg

Evenemang i juletid

Kom i rätt julstämning med något av alla julinspirerade evenemang som ordnas i föreningarna i december. Listan uppdateras kontinuerligt på öp.fi.
ÖP
60958_t.jpg

Fullt ös och familjär stämning i Österhankmo

Österhankmo bjuder för tredje gången in till revy med föreställningen ”Henkmo”. Det är en familjär revy som på ett underhållande sätt tar upp både lokala och regionala händelser. Fusionsdiskussionerna i Korsholm, en kärleksförklaring till hembyn och stora planer för ett kommande vinter-OS är axplock ur det digra revyprogrammet publiken får ta del av.
Jenny Nyman
60868_t.jpg

Hästhandel som går snett

För första gången spelas Sirkku Peltolas melankoliska pjäs på svenska. Tack vare dialekten är det lätt att placera handlingen på landsbygden, i ett hushåll där inredningen inte har förändrats sedan sjuttiotalet och där tre generationer och en ex-man bor under samma tak. En dikeskörning sätter punkt för drömmen om ett ekonomiskt klipp, och relationerna sätts på prov.
Caroline Mård
60664_t.jpg

Teater Jacob kastar loss revysäsongen

Teater Jacob firar sina 60 år med att sätta upp Goja 22 – Kastar loss. Revygänget bjuder på en sjöfartsinspirerad nummerrevy med sketcher, sång och dans kring lokala och globala teman.
Malin Andtbacka
60075_t.jpg

Här är årets nominerade

Varje år delas Johannesprisen ut till föreningsaktiva som utmärkt sig inom ungdomsrörelsen. Bekanta dig med årets nominerade här.
ÖP

ÖP nr. 3 2017

                                                                              

 

I år har SÖU 110-årsjubileum och med anledning av detta har vi gett ut en extratjock jubileumstidning:

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

57485.jpg

Replot Uf rör sig mellan toppar och dalar

28.03.2017 kl. 12:08
Fenomenala skådespelarinsatser väger upp för längden på Replot Uf:s revy ”Iskarva” och gör att den håller måttet.

Replot Uf:s revy ”Iskarva” består av 24 nummer i form av sketcher, sång och återkommande karaktärer. I revysammanhang väljer man ofta att behandla olika aktualiteter och inte heller Replot Uf väljer att tumma på detta. Skarvarna, kommunalvalet och sjukhuset i Seinäjoki får alla sin beskärda del av uppmärksamheten, liksom postens tjänsteutbud. Det är just i den första sketchen med posten i fokus som ”Iskarva” visar prov på hur man kan ta ett aktuellt ämne, vända upp och ner på det traditionella pratet kring det och göra en finurligt twistad version av det. Manusförfattarna har gjort rätt i att låta damen i sketchen om posten vara återkommande under hela revyn. Publiken tar henne till sig och när en vbl-reporter stöter på henne i en av de senare sketcherna skrockar en man bakom mig det som jag tänker - ”nu får an noå hör”.

Förundran är stor när en vilsen Vasabladet-reporter dyker upp i skären. På bild Gabriella Karhulahti, Alexandra Moliis, Anders Kjellman och Daniela Berlin.

Bland de olika aktualiteterna dyker också otippade inslag upp. De som i folkmun kallas för ”foliehattar” lyfts fram i en av sketcherna men det hela görs med glimten i ögat. I denna sketch briljerar Stefan Erlands med sitt klockrena minspel och sin karaktär, något han fortsätter med revyn till slut. Det mest välkomna inslaget ser vi när Replot Uf väljer att ge motstånd till Österbottens gullegossar i KAJ med den skönsjungande kvartetten STIK. Också här bjuds vi på strålande skådespelarinsatser, i synnerhet Daniela Berlin och Simone Berlin är fulla av rättfram utstrålning som tacksamt tas emot av publiken.

Grönt är skönt! "Foliehattarna" får sig en törn. På bild Alexandra Moliis, Jenny Backström och Stefan Erlands.

 

Efter sketchen med ”miss-tävlingen” börjar jag se mig om efter en klocka men får snart konstatera att det inte blir någon paus, något som revyn hade vunnit på att ha. Det som till en början var hjärtliga skratt mattas mot slutet av till ljudliga hickningar. Också skådespelarna börjar se en aning trötta ut när revyn närmar sig sitt slut, men räddningen kommer. I det avslutande sångnumret rullas Stefan Erlands in på en kontorsstol med trumpinnar i högsta hugg och lyfter alltihop med sin sprudlande energi.

 

Det ges två tillfällen till att se ”Iskarva”, den 1 och 2 april. Ser man till väderleksrapporten för dessa dagar verkar det inte särskilt lovande, räddningen finns i Replot Uf!

 

Replot Uf:s "Iskarva"

På scen:
Mona Back
Jenny Backström
Daniela Berlin
Nicole Berlin
Simone Berlin
Rebecca Ek
Stefan Erlands
Gabriella Karhulahti
Johanna Karhulahti
Anders Kjellman
Alexandra Moliis
Leif Moliis
Eleonora Walderman

Regi: Johanna Karhulahti

Texter: Revygänget samt Vivian Johansson och Carola Sjödahl

Extra händer och hjälp: Kim Backström, Jan-Erik Berlin, Sanna Möller och Peter Portman

Föreställning lö 1.4 kl. 19
Föreställning sö 2.4 kl. 17

Pris: vuxna 15€ / barn under 13 år 10€
Kontant betalning vid dörren.

Bokningar görs via www.replotuf.sou.fi/bokningar eller till tel 050 3071468, ring kl. 10-12. Bokningen via hemsidan avslutas 2 timmar innan föreställningen börjar, då går det att ringa ovanstående nummer för bokningar. Eventuella avbokningar görs per telefon, samma nummer och tid som ovan.

Emilia Nord
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver: